КАЧЕСТВО НА МАТЕРИАЛИТЕ

Среброто е химичен елемент, който спада към групата на благородните метали. Той е с бял цвят, с красив метален блясък. Среброто има много широка употреба в различни сфери на живота –използва се за сечене на монети, при фотографските плаки, в електротехниката и електрониката за изработване на компютърни клавиатури, аудиосистемни проводници и др., в оптиката, в медицината - за плаките на рентгеновите снимки, за слухови апарати, за стоматологична амалгама, за превързочни марли и памук и др.

Но най-широка е употребата му при изработката на ювелирни предмети и бижута. Среброто е предпочитан метал за накити, поради по-ниската му парична стойност в сравнение със златото и платината например, но по качества то не им отстъпва.

В най-чистата си форма ( 99,9 %) среброто е изключително мек и ковък метал, който лесно се поврежда, и затова не се използва в този си вид за изработване на бижута. В бижутерията се употребява така нареченото Стерлингово сребро. За него е приета единна европейска стандартна мярка в сребърната бижутерия – 92.5% сребро ( това означава, че на 1000 единици, 925 са чисто сребро) и 7.5% добавени примеси ( лигатури). Обикновено се използва мед за повече здравина и устойчивост на изделията.

Бижутата от сребро са изключително елегантни и красиви, много приятни на допир и изключително разнообразно орнаментирани. Могат да бъдат с идеална блестяща повърхност, или оксидирани (умишлено потъмнени), други са обработени с абразивни частици, за да придобият грапава повърхност, а някои са родирани. Родият е изключително ценен метал, който осигурява на сребърните бижута по-силен и непроменим металически блясък. Повърхността им се покрива с родий и по този начин се постига равномерен цвят, като се избягва потъмняването, предизвикано от атмосферни влияния.

Много често се спекулира с качеството на материалите. Дори изделия, изработени от никел и други метали, наподобяващи сребро, се представят за сребърни. Това е причината много хора да се оплакват от алергични реакции при носене на такива продукти. Бъдете внимателни! Използването на никел е забранено в Европа, а от 2006г и в България! Най- лесният и удобен начин дори в домашни условия да проверите дали бижуто Ви е от сребро, е като използвате магнит – среброто никога не се привлича от магнит.

Ние SILVER DOKS гарантираме за качеството на използваните материали при изработката на сребърните бижута. В изделията ни липсват каквито и да било вредни и алергизиращи материали и примеси. Продуктите ни са маркирани със задължителния контролен печат, удостоверяващ пробата на среброто, както и с печат на фирмата, който е допълнителна гаранция за качество и авторство на предлаганите сребърни бижута. Нашите продукти са придружени и със сертификат за качество.


ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ
facebook instagram our story
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Изпратете Вашето запитване.
Готови сме да отговорим на всички Ваши въпроси в най-кратък срок.

КЪМ КОНТАКТНА ФОРМА